Trei tâlhari fioroși își schimbă viața când întâlnesc o fetiță orfană, un șoricel mic, dar plin de curaj, înfruntă pericolele lumii, dar nu înainte să anunț câștigătorul concursului organizat împreună cu editura Frontiera!
Deeeeci, felicitări, Valentina Ciocirlan! 🎉 Ai câștigat un exemplar din cartea lui T.O. Bobe Unde este Șosețica? 🥳🎁 Cartea va porni spre tine de îndată ce îmi vei comunica pe chat numele și adresa la care dorești ca editura să îți trimită cartea!
Mulțumesc tuturor participanților! Rămâneți pe fază, pentru că mai urmează și alte surprize! 📚✨
📚 Cei trei tâlhari, de Tomi Ungerer
După Crictor, asta e cartea lui Ungerer de care s-a îndrăgostit alex al meu cel mai tare. Povestea e simplă și eficientă. Au fost odată ca niciodată trei aprigi tâlhari. Nimeni nu se încumeta să-i înfrunte. Dar într-o bună zi, viața li s-a schimbat pentru totdeauna când au întâlnit o fetiță orfană pe nume Tiffany. Pentru că Tiffany, cu curajul și generozitatea ei, a schimbat soarta celor trei tâlhari și și-a înfruntat teama chiar și acolo unde părea imposibil.
De ce să o citiți:
cartea le arată copiilor că fiecare ființă e diferită și în egală măsură unică
are un mesaj despre generozitate: chiar și oamenii care par răi pot învăța să iubească și să devină mai buni
e o poveste emblematică despre cum curajul și bunătatea pot înfrunta întunericul și frica
Am mai vorbit aici despre Tomi Ungerer. Născut la Strasbourg în 1931, e unul dintre autorii mei preferați de literatură pentru copii. A scris peste 30 de cărți, inclusiv Cei trei tâlhari, Otto și Crictor. Ungerer e recunoscut pentru stilul său neconvențional și pentru abordarea directă a temelor importante, oferind copiilor povești care nu încearcă să îndulcească realitatea.
Traducere din limba engleză de Gabriel H. Decuble
Vârsta indicată: 5+ ani
Editura: Vlad și cartea cu genius
Anul apariției: 2019
Cartea Val și Cetatea Sufletelor de Ana Alfianu, un bestseller al editurii Humanitas Junior, a fost tradusă în germană la editura Urachhaus!


🫶 Felicitări, Ana, la cât mai multe!
📚 Curaj de Șoricel, de Nicolò Carozzi
Într-o lume în care pericolele sunt la tot pasul, un șoricel curajos și îndrăzneț devine eroul unei povești fascinante. Curaj de Șoricel e povestea unui mic erou care găsește puterea interioară de a înfrunta fricile și provocările vieții. Într-un univers populat de animale, fiecare cu roluri bine definite, șoricelul nostru nu se lasă intimidat de mărimea adversarilor săi, ci înfruntă totul cu curaj și determinare. El învață că adevăratul curaj nu înseamnă absența fricii, ci puterea de a merge mai departe chiar și atunci când aceasta te copleșește.
De ce să o citești:
Are un mesaj de curaj și perseverență: ideală pentru copiii care trebuie să învețe cum să înfrunte fricile și provocările zilnice.
E o lecție despre curajul interior: cartea ne învață că orice mic gest de curaj contează, chiar și atunci când pare imposibil.
Pentru toți cei care își doresc să fie eroi: un reminder că fiecare dintre noi are în interiorul său un erou care poate înfrunta obstacole.
Nicolò Carozzi e un autor cunoscut pentru stilul plin de fantezie și mesajele profunde. Curaj de Șoricel e una dintre cele mai apreciate cărți ale sale. Traducerea din engleză a fost făcută de Florin Bican
Vârsta indicată: 2-6 ani
Editura: Povestela Ofir
Anul apariției: 2024
Avem, din păcate, și vești de pe frontul american, unde „Donald Trump încearcă să elimine sprijinul federal pentru biblioteci. NU vom lăsa să se întâmple asta.” Acesta este mesajul pe care l-a transmis Asociația librarilor americani, ca urmare a deciziei președintelui american de a semna ordinul de închidere a Institutului de Servicii Muzeale și Biblioteci.
Bucurați-vă de bibliotecile publice! Înscrieți-i pe copii de mici, mergeți cu ei, lăsați-i să descopere rafturile pline de povești. Într-o lume în care informația e la un click distanță, dar atenția tot mai greu de menținut, bibliotecile au ceva diferit. Nu doar că oferă acces gratuit la cărți, ci și formează cititori, gânditori, oameni capabili să-și imagineze și să înțeleagă lumea. Folosiți-le, prețuiți-le și transmiteți mai departe această bucurie a lecturii, ca să nu ajungem și noi în situația asta!
Până săptămâna viitoare, la revedere!
Alex
Mulțumesc mult!
E multa nevoie de carti pentru copii ca cele pe care le scrieți și cele pe care le promovați. Deși am trecut de 40 de ani, ador cărțile pentru copii și adolescenți. Felicitări pentru tot efortul dvs! Vă urmăresc cu multă plăcere.