Nu rata recomandările săptămânale! Magie, aventură și curaj în povești care te fac să visezi și să gândești. Plus un poll: sunt cărțile pentru copii prea soft azi?
🪄 „Amuleta”, o aventură captivantă între magie și destin
📖 Amuleta e o serie de romane grafice scrisă și ilustrată de Kazu Kibuishi – o combinație perfectă de mister, aventură și emoție. Din punctul meu de vedere, benzile desenate și romanele grafice sunt un start perfect pentru un copil care nu se dă în vânt după citit.
👦👧 Despre ce e vorba? Emily și fratele ei, Navin, descoperă o amuletă magică care le schimbă destinul. Într-o lume spectaculoasă, plină de creaturi uimitoare și pericole neașteptate, Emily trebuie să învețe să-și controleze puterea și să facă alegeri grele.
🎨 Ilustrații dinamice, un ritm alert și o poveste captivantă despre curaj, responsabilitate și maturizare.
📍 Seria e potrivită pentru toate vârstele, combinând momentele emoționante cu teme profunde despre familie și destin. Amuleta nu este doar o aventură captivantă, ci și o poveste despre maturizare.
Perfectă pentru cititorii de 10+ ani care iubesc fantezia și benzile desenate!
📚 Traducere: Matei Sâmihăian
🏠 Editura: MiniGrafic, 2022
Concurs Ordinul povestitorilor #19⚡Tema ediției: Lupta cu Timpul
Dacă aveți copii talentați la scris sau desen, acum e momentul să le dați șansa de a publica!
⏰ Dacă Timpul ar fi un personaj cum ar arăta el? Ar fi un prieten sau un dușman? Dar dacă ar exista un tărâm al Timpului, cum ați ajunge acolo, de ce aventuri contra-cronometru ați avea parte și cum v-ați putea întoarce acasă în cel mai scurt timp?
Editura Arthur vă așteaptă textele și desenele în care vă imaginați o poveste despre Timp.
⌛️Deadline: 15 aprilie 2025
Câștigătorii vor fi anunțați pe paginile de Facebook Editura Arthur și Ordinul Povestitorilor în maximum 30 de zile de la încheierea înscrierilor.
⚡Textele trebuie să respecte următoarele condiții: să fie scrise cu diacritice, să nu depășească 6000 de semne (aproximativ 3 pagini) și să fie editate în format doc.
⚡Ilustrațiile pot fi realizate în orice tehnică (acuarelă, ulei, tempera, tabletă grafică etc.). Un concurent poate trimite maximum 4 ilustraţii. Atenție, desenele trebuie să fie scanate la o calitate acceptabilă, pozele neclare, de slabă calitate, nu se vor califica!
📚 Înscrierile se fac aici: https://www.editura-arthur.ro/concurs. Puteți citi Regulamentul oficial pe site
Vrăjitorița Jazzmina este rezultatul imaginației și creativității unor copii de clasă primară, care au colaborat cu autorul 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐁𝐢𝐜𝐚𝐧 și ilustratoarea 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐂𝐚𝐥𝐥𝐢𝐠𝐚𝐫𝐨 pentru a da viață unei povești magice: aventura de recuperare a unei baghete magice la care iau parte un zimbor, un vârșolț, motanul Richcard și, desigur, Jazzmina, mare amatoare de salată de pimpernele. Cum ce-s alea pimpernele? Nu vă spun, citiți cartea!
𝐎 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞 = 𝐮𝐧 𝐤𝐢𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐧 𝐦𝐢𝐜 𝐜𝐢𝐭𝐢𝐭𝐨𝐫
Prin achiziționarea acestei cărți, fiecare contribuie direct la susținerea Școlilor cu ScLipici. Prin susținerea voastră, îi ajutați să aducă 30.000 de cărți în mâinile copiilor care au nevoie să învețe să citească și să scrie. Împreună le putem oferi tuturor copiilor din România o șansă mai bună.
Recomand călduros acest eveniment online de joi, 27 martie, care caută soluții la o întrebare esențială: ce facem cu copiii care nu au pe cineva acasă să le citească?
Într-o lume în continuă schimbare, literația rămâne principala competență pe care avem responsabilitatea să o dezvoltăm în mod echitabil în rândul copiilor. Punctul de plecare, însă, nu este același pentru toți copiii. De la părinți care nu au timp sau resurse pentru a citi, la situații mai complexe în care nici adulții nu știu să citească, problema rămâne. În acest webinar, Claudia Costea, președintele Asociației Pirita Children și Bianca Balea, doctor în sociologie la Asociația Toți Copiii Citesc, vor discuta despre soluțiile posibile pentru a sprijini acești copii.
Credeți că au dispărut poveștile dure, realiste? Se mai poate scrie oare ca Roald Dahl sau Mark Twain în zilele noastre?
Dă click pe răspunsul tău și vezi ce cred ceilalți cititori! Dacă ai orice fel de observații legate de acest subiect, pune-le în comentarii, hai să le discutăm!
Părinții îi protejează exagerat pe copii. Atunci când într-o poveste apar invectivele, acestea sunt repudiate de părinți. Dacă în carte se ceartă doi copii sau există un personaj negativ, un vrăjitor sau un monstru care face fapte rele și vorbește urât, părinții reacționează imediat, scriu sau telefonează editurii ori umplu rețelele sociale, protestând împotriva cuvintelor prost sau bleg. Nu se cumpără cărți în care este vorba de divorț, de moarte, chiar dacă subiectul e tratat delicat, de parcă nimeni n-ar divorța și am trăi veșnic.