📢 CONCURS EDITURA FRONTIERA: câștigă cartea Unde e Șosețica? de T.O. Bobe! 🎉📚
Cum? E simplu!
✅ Pasul 1: Abonează-te la newsletterul meu (durează câteva secunde!) 👉
✅ Pasul 2: Lasă un comentariu la această ediție a newsletterului, răspunzând la întrebarea: „Care e cartea preferată a copilăriei tale?”
✅ Pasul 3: Așteaptă data extragerii!
📅 Deadline: 3 aprilie 2025, ora 23:59
Hai în gașca noastră de cititori pasionați! 💛📖
Unde e Șosețica?, cea mai recentă carte a lui T.O. Bobe, apărută la Editura Frontiera, e o poveste plină de farmec și umor, care îți va aduce zâmbetul pe buze!
Într-o dimineață obișnuită, Șosețica descoperă cu stupoare că sora ei geamănă, pe nume tot Șosețica, a dispărut fără urmă! 😱 Așadar, ea pornește într-o aventură fascinantă pentru a o găsi, ajutată de o echipă de șoc: 🤡 Popa de Pică, un personaj plin de idei năstrușnice, Cureaua Bună Elastică de Mers Undeva, care știe mereu ce să facă în momentele de criză, și Doamna Păpușă sunt cei care o sprijină pe Șosețica în misiunea ei. Peripețiile lor sunt pline de momente amuzante și situații comice. Umorul, replicile pline de spirit și interacțiunile dintre personaje fac din această carte o lectură de neratat pentru micii cititori, dar și pentru cei mari care vor să se bucure de o poveste amuzantă și plină de imaginație!
T.O. Bobe s-a născut la mare și scrie de 35 de ani. A absolvit Facultatea de Litere și a fost magaziner în portul Constanţa, secretar literar la Teatrul Mic, redactor și scenarist de televiziune, copywriter, iar în prezent e scriitor liber-profesionist. Pentru copii, a mai scris Darul lui Moș Crăciun, volum ilustrat de Done Stan.
Alexandra Mîrzac e ilustratoare și autoare de cărţi pentru copii. Cartea ei de debut, Lost, a fost publicată în Marea Britanie.
În weekend voi fi la Iași și m-am gândit să profit de ocazie. Așadar, sâmbătă, 29 martie, de la ora 13.00, vă aștept la Librarium Iulius Mall Iași pentru a vorbi despre ultima mea carte, pentru a răspunde întrebărilor voastre și pentru a da autografe!
🌟 Micul lord Fauntleroy de Frances Hodgson Burnett
Ce-ai face dacă, dintr-o dată, ai afla că ești moștenitorul unui titlu nobiliar? Asta i se întâmplă lui Cedric, un băiat vesel și generos care duce o viață modestă alături de mama sa în America. Când află că este chemat în Anglia pentru a deveni lord, Cedric trebuie să se adapteze unei lumi complet noi, plină de reguli și de oameni reci. Bunicul său, un conte bătrân și morocănos, crede că poate să-l transforme într-un aristocrat ca la carte, dar Cedric reușește, cu bunătatea și sinceritatea lui, să-l schimbe pe bătrân mai mult decât și-ar fi imaginat cineva.
Mi-a plăcut tare mult cartea asta când eram mic - și încă mai am pe undeva exemplarul pe care l-am recitit de atîtea ori - pentru că e o poveste caldă despre puterea iubirii, despre cum chiar și cele mai dure inimi se pot înmuia.
Frances Hodgson Burnett (1849, Manchester, Anglia – 1924, Plandome, N.Y., Statele Unite) a fost o scriitoare de succes de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Micul lord Fauntleroy, cea mai faimoasă carte a ei, a apărut în 1886, prima dată ca foileton în revista „St. Nicolas”. Conceput ca o carte pentru copii, romanul a trezit un mare interes și s-a vândut în peste o jumatate de milion de exemplare.
Ilustratii de Reginald B. Birch
Traducere și prefață de Lucian Pricop
Vârsta indicată: 6-10 ani
Editura: Cartex
Anul apariției: 2024
În zilele noastre, AI-ul începe să joace un rol din ce în ce mai important în creația literară. Dar, ce înseamnă asta pentru viitorul scriitorilor de literatură pentru copii? Poate un algoritm să înlocuiască geniul creativ al unui autor uman? Tu ce părere ai?
Până săptămâna viitoare, la revedere!
Alex
Eu eram fascinată de Legendele Olimpului de Alexandru Mitru, în special de primul volum, cel despre zei. De asemenea, îmi plăcea mult Crăiasa Zăpezii, 1001 și una de nopți (cumva aflate în antiteză), precum și Alice în Țara Minunilor. Mă fascinau și poveștile cu Păcală și Ivan Turbincă.
AI poate scrie, cu siguranta, dar nu cred ca o va face destul de bine prea curand cat sa inlocuiasca scriitorii buni. Cu aiguranta va exista o zona din piata de carti pentru copii care va fi acaparata de AI, cel mai probabil zona populata cu parinti care vor carti care sa le spuna copiilor mura in gura cum sa foloseasca olita, cum sa fie cuminti, etc. Zona de carti bune, cu mesaje complexe, care nasc emotii profunde si care dau de gandit va ramane a oamenilor inca multa vreme de acum inainte. Mai avem pana cand AI va crea idei si povesti noi, deocamdata ramane un tool foarte bun de reciclat idei si pus in formatul dorit de omul de la butoane.